Historie

Stomerij-Wasserij De Vliegende Hollander is een echt familiebedrijf. In 1944 startte Harry Hollander zijn eigen bedrijf aan de Markt in Den Bosch. In 1958 verhuisde de zaak naar Rosmalen naar de Molenstraat.

In de jaren bouwde hij een grote klantenkring op in de regio. Het werk bestond niet alleen uit de winkel maar ook uit colportage. De kleding  werd aan huis opgehaald en weer thuis bezorgd. In 1968 ging zoon Willy bij zijn vader in loondienst en de zaak werd in 1977 door hem overgenomen.

In 1986 verhuisde hij met zijn bedrijf naar de Dorpsstraat 30-32 in het centrum van Rosmalen. Ook omdat de mensen steeds meer samen gingen werken was dat een goede stap op dat moment.

Willy is meegegroeid in de jaren en heeft veel zien veranderen in de kom van Rosmalen.  Ook startte hij Kousenwinkel Lianda omdat dat de wens was van zijn vrouw Tonnie, die in die tijd nog naar Den Bosch moest om daar panty`s en sokken te kopen.

De zaak werd vernoemd naar hun drie dochters Linda, Angela en Daniëlle. Lianda heeft zich in de jaren uitgebreid tot kousenspeciaalzaak.

Ook dochter Linda heeft het ondernemerschap in haar bloed. Ze werkt inmiddels alweer 13 jaar in de zaak.

(c) 2017